Transport Local SA, Târgu Mureş

Denumire:
Transport Local SA
Adresă:
Str. Bega; Nr. 2
Localitate:
540390 Târgu Mureş
Judeţ:
Mureş
Telefon:
0265269077
Site:
E-mail:
Trimitere mesaj
Scrie o părere
Ultima actualizare acum o lună | Aceasta e firma mea| Semnalaţi date incorecte

Descriere

Scurt istoric al transportului urban din municipiul Tg. Mureş Pâna la înfiinţarea transportului în comun de persoane în oraşul Tg. Mureş, acesta se facea cu birje de catre Asociatia Profesionala a Meseriaşilor din Transporturi, cu sediul în P-ţa Stalin, nr. 11. Exploatarea transportului în comun de pasageri a luat fiinţa la 1 Mai 1949, cu autobuze transformate din autocamioane uzate, cumparate din parcul bunurilor sovietice din Braila. Sarcina de organizare şi înfiinţare a serviciului de transport în comun i-a revenit întreprinderilor comunale care au încercat în primul rând sa înfiinţeze acest serviciu prin mijloace proprii fara a recurge la importarea din strainatate a autovehicolelor.
În toamna anului 1948, s-au procurat de la administraţia bunurilor sovietice din Braila 10 bucaţi motoare de tip G.M.C. inclusiv şasiuri, iar caroseriile de autobuze s-au executat în regie dupa planurile întocmite de tehnicienii acestor întreprinderi. La finalizarea acestor caroserii, respectiv la data de 1 mai 1949, a început transportul de pasageri în raza oraşului pe trei trasee si parcul de autobuze s-a complectat cu înca 2 autobuze naţionalizate de la particulari. Exploatarea transportului în comun în anul înfiinţarii lui 1949 s-a facut pe trei trasee în lungime totala de 14 km, iar de la 1 decembrie 1949 s-a deschis a 4-a linie şi astfel lungimea traseelor a fost marita la 15.8 km. Numarul de calatori transportaţi a fost de 810.000, iar km parcurşi 159.866.
În anul 1950, s-a complectat numarul autobuzelor la 13 bucaţi, tot cu autocamioane transformate, realizând 484.000 km parcurşi si 3.440.000 calatori transportaţi. În anul 1956 numarul autobuzelor s-a marit la 17 autobuze. În anul 1960, numarul autobuzelor s-a urcat la 40, pe 13 linii. În prezent în Tg. Mures sunt peste 21 de linii urbane, deservite de peste 120 autobuze.

Publicaţi imagini

Cuvinte cheie:

Piese Auto, Service Auto, Transport, Directie, Electric, Franare, Automobile, Componente, Motor, Elemente Directie, Lubrifiant Directie Vehicul, Directionare, Casete Directie, Directie Auto, Joc Directie Volan, Pivot, Parghii, Casete Mecanice, Bieleta Antiruliu, Reglaj Directie Auto, Caroserie, Reglare Unghi Directie, Rulaj, Roti, Servodirectie, Aparatoare, Vanzari, Caroserii Ieftine, Decapotabila, Servo, Berlina, Grila Auto, Capota, Diverse Modele, Parbriz, Carcasa, Autoutilitar, Coupe, Electroventilator, Autoturism, Far, Panou Auto, Break, Piese Caroserie, Renault, Bara Auto, Limuzina, Aripa Auto, Mercedes, Roadster, Frana, Rutier, Dacia Logan, Transport Persoane, Iveco, Dacia Solenza, Închirieri Auto, Servicii de Transport, Transport de Persoane, Volvo, Man, Rutier Calatori intern, Autobuze, Trafic, Transport Mărfuri, Operator, Isuzu, Renault Clio, Transport Local, Setra, Maz, Vw Jeta, Igero, Fbm

Informaţii detaliate despre firmă

Număr de înmatriculare
J26/828/1995
Număr de agajați
22
S.I.C
4931 - Transporturi urbane, suburbane si metropolitane de calatori

Păreri

Bodan Cornel
1 Stele

Siletina praf

, cu mai mult de 6 luni în urmă

mai ales soferi astia de la siletina zici ca vin din padure ,pfff asa de tare merge si hop pun o frana dinaia ca aproape cazi (conduc foarte prost) ,si nu baga caldura iarna desi ar trebui . uneori asa intarziu la scoala din vine lor

Hategan Raluca
4 Stele

transport siletina

, cu mai mult de 6 luni în urmă

In general,sunt multumita de serviciile lor,cat de cat isi respecta programul cu mici intarzieri cateodata,cel mai rau e in weekend cand circula foarte greu autobuzele,imi place ca au site,unde intotdeauna pun informatii noi,in rest nimic de reprosat,autobuzele sunt in general curate,soferii atenti.

Niculina
5 Stele

Siletina Targu Mures

, cu mai mult de 6 luni în urmă

Din primul an de facultate circul cu aceste autobuze. Imi place,in genereal isi respecta programul nu prea au intarzieri. Studentii au si reducere (de fapt circulam gratis) la aceasta firma de transport in comun.
Siletina Targu Mures
Tags: ## transport persoane
Scrie comentariu    Semnalează o părere abuzivă

Scrie o părere pentru Transport Local SA!

Cunoşti firma Transport Local SA? Împărtășește-ți experiența!