Directia Generala Pentru Protectia Drepturilor Copilului Mures, Târgu Mureş

2 Păreri
Directia Generala Pentru Protectia Drepturilor Copilului Mures
Strada
Târgu Mureş
Mureş
ultima actualizare a fost cu mai mult de 6 luni în urmă

Descriere

Directia Generala pentru Protectia Drepturilor Copilului Mures este organ specializat in protectia drepturilor copilului. A fost infiintat in baza Hotararii nr. 205 din 1997 si Ordonanta de urgenta nr. 26 din 1997, a guvernului Romaniei de catre Consiliului Judetean Mures cu Hotararea nr.
30 din 6 august 1997. Isi desfasoara activitatea ca institutie publica de interes judetean cu personalitate juridica din subordinea Consiliului Judetean Mures. Activitatea directiei este coordonata de catre Presedintele Consiliului Judetean si Secretarul General al Consiliului Judetean care este si presedintele Comisiei pentru Protectia Copilului si a Colegiului Director.
Comisia este compusa din 7 membri care se intrunesc lunar in sedinte ordinare si ori de cate ori este nevoie, in sedintele extraordinare. Masura de protectie fata de un copil aflat in dificultate se hotaraste de comisie in baza anchetelor sociale efectuate de catre asistentii sociali.

 1. Contact

Profil lung
Scopul directiei ca serviciul public specializat in protectia copilului este transpunerea in practica a Normelor Conventiei Organizatiei Natiunilor Unite, in legatura cu protectia copilului si a strategiei guvernamentale in domeniu, activitatea cuprinzand urmatoarele domenii: Respectarea si promovarea drepturilor fiecarui copil. - Asigurarea dezvoltarii copilului in centrul de plasament cat mai apropiat de mediul familial, - Asigurarea protectiei temporare a copilului in centrul de plasament, asigurand proiectul individual de protectie cu solutii pentru integrarea sau reintegrarea sa familiala, - Crearea caracterului deschis a centrului catre societate, integrarea acestuia in comunitate prin modul de organizare, functionare, prin relatiile pe care le promoveaza, - Integrarea personalului centrului de plasament in echipa DGPDC si antrenarea lor in aplicarea strategiei judetene de protectie a copilului, - Scaderea treptata a numarului de copii ocrotiti in centrul de plasament prin diversificarea serviciilor destinate protectiei copilului, informarea si pregatirea profesionala a personalului, - Asigurarea ocrotirii copilului in mediul lui natural; in familia biologica; familie de ingrijire temporala ( plasament sau incredintare); asistenti maternali profesionisti; familie adoptatoare.
Cuvinte cheie:
Protectia copilului, Profesionisti, Membri, Comisie, Asigurarea protectiei, Asistenti maternali, Centrul de plasament, Copii ocrotiti, Diversificarea serviciilor, Familie adoptatoare, Pregatirea profesionala a personalului, Promovarea drepturilor copilului, Sedinte ordinare
Directia Generala Pentru Protectia Drepturilor Copilului Mures apare în următoarele categorii:
Publicaţi imagini

Păreri

cu mai mult de 6 luni în urmă

AM LUCRAT SI EU CA ASISTENT MATERNAL DAR AM NISTE PARERE FOARTE REA AM AVUT O FETITA LA NOI PE CARE AM IUBIT ENORM DE MULT DAR CU PARERE DE RAU DUPA 3 ANI A FOS LUATA DE LA MINE EU AM SUFERIT FOARTE MULT EU AM AVUT PAREREA CA NU E COSIDERATSI LUAT IN SEAMA UNDE COPIII PRIMESC DRAGOSTE EU AM INCERCAT SA CRESC FETITA CU DRAGOSTE CA SI CUM AR FI FOST COPILITA MEA NU DUPA SABLON DECI EU SIMT CA AM FOST NEDREPTATIT*

O intrebare

cu mai mult de 6 luni în urmă

O fata care a depasit virsta de 17 ani are dreptul la casatorie sau nu? Ce conditi i se atribuie

Scrie o părere pentru Directia Generala Pentru Protectia Drepturilor Copilului Mures!

Cunoşti firma Directia Generala Pentru Protectia Drepturilor Copilului Mures? Împărtășește-ți experiența!

Firme similare în apropiere

 1. Strada Mărăşeşti Nr. 38
  105600  Câmpina
 2. Strada Ocinei Nr. 2
  105400  Breaza
 3. Strada Republicii Nr. 62
  105200  Băicoi
 4. Strada Republicii Nr. 104
  105700  Comarnic
 5. Strada Radu Cosmin 22
  135400  Pucioasa
 6. Strada Bisericii 614
  107025  Ariceştii Rahtivani
 7. Harta firmelor asemănătoare din apropiere